به گزارش دفتر روابط عمومی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا): آقای مهندس زعفرانچیزاده معاون توسعه بخش غیردولتی ساتبا ضمن اشاره به مشکلات ناشی از چالش خشکسالی در ایران بویژه در تابستان سال گذشته که کمبود منابع آبی موجب کاهش ظرفیت تولید برق در برخی نیروگاههای کشور بویژه استان اصفهان گردید، افزود نیروگاههای تجدیدپذیر بواسطه عدم وابستگی به آب در فرآیند تولید برق، جایگزین مناسبی برای حل این معضل خواهند بود.
آقای زعفرانچیزاده خاطرنشان کرد: تا ابتدای اردیبهشتماه سال جاری تعداد ۶ نیروگاه تجدیدپذیر با مجموع ظرفیت ۱۵,۱۱ مگاوات در استان اصفهان احداث گردیدهاند که این نیروگاهها بهتفکیک: ۴ نیروگاه خورشیدی (در منطقه جرقویه دو نیروگاه ۱۰ و ۲۰۰ کیلوواتی، کاشان ۱ مگاواتی، شهرضا ۴۵۰ کیلوواتی)، یک نیروگاه برق-آبی کوچک (منطقه گلاب به ظرفیت ۲.۸ مگاوات) و همچنین یک نیروگاه بادی (منطقه صفه به ظرفیت۶۶۰ کیلووات) در حال بهرهبرداری میباشند. وی همچنین در خصوص نیروگاههای خورشیدی پشتبامی افزود در حال حاضر تعداد ۳۳۳ نیروگاه انشعابی در سطح استان اصفهان احداث گردیدهاند.
معاون توسعه بخش غیردولتی ساتبا افزود با توجه به ویژگی نیروگاههای تجدیدپذیر که بیشترین تولید برق آنها در فصل تابستان انجام میشود و همچنین به جهت عدم وابستگی این نیروگاهها به آب در فرآیند تولید برق، فلذا در استان اصفهان بعنوان یکی از مناطق متاثر از خشکسالیهای اخیر، احداث نیروگاههای تجدیدپذیر میتواند راهکاری برای تولید انرژی برق پایدار با حفظ منابع آبی این منطقه باشد.
وی ادامه داد با احداث این نیروگاهها در استان اصفهان ضمن تولید ۲۰,۷۴ گیگاواتساعت انرژی در سال، از مصرف سالیانهی ۵۴۷۰ مترمکعب آب در فرآیند تولید برق جلوگیری بعمل میآید. همچنین به طور متوسط در ۲۰ سال بهرهبرداری از آنها، سالیانه ۷ میلیون مترمکعب گاز طبیعی صرفهجویی شده که این میزان سوخت، تولید گازهای گلخانهای را ۱۷ هزار و ۱۵۵ تن کاهش خواهد داد.
منبع:ساتبا